Elszármazottak találkozója 2011

 

Idén is megrendezésre került az Elszármazottak találkozója, melynek újra a Vehiculum-Ház adott otthont.

Balogh Zoltán polgármester Besenyszög eddigi eredményeiről és jövőbeli terveiről tájékoztatta a vendégeket, Kiszely Imréné, a Besenyszögért Alapítvány Kuratóriuma nevében üdvözölte a résztvevőket Molnár Melinda pohárköszöntője után, Kulcsárné Végő Zsuzsanna a Kitelepítések 60. évfordulójára emlékeztetett, Kiss Endréné (Bene Tünde) az alapítvány még megvalósulatlan tervével, Besenyszög monográfiájának előkészületével kapcsolatosan szólalt fel.

A rendezvény hagyományaihoz hűen ismét szívesen fogadta a hazatérők kedves szavait, így Boros Bálint és ezen a napon Arany Diplomáját átvevő Boros Antal besenyszögi élményeit oszthatták meg a jelenlévőkkel.

Az ebéd után a baráti beszélgetések, közös gyökerek felfedezését segítették az állandó kiállítások mellett a Művészeti Iskola 2010-2011. évének alkotásaiból nyílt időszakos kiállítása, a Vehiculum-Ház médiamegjelenései és a múzeum új büszkesége, egy élethű kemece-modell, melyet a helyi gyerekek Berényi Róbert vezetésével készítettek a VI. Falukutató-tábor keretén belül.

 

A rendezvény képeinek megtekintéséhez kattintson ide