Üdvözöljük a Vehiculum-Házban!

A vehiculum latin szó, hordozóanyagot jelent. 
Az Ókorban is ismerték a növények betegségekre gyakorolt hatását. A gyógyító erő kifejezéséhez már akkor használták a vehiculumot. A gyógy- szándékosan külön írt- szert, melytől a javulás várható, az azt hordozó vivőanyag segítségével lehet a szervezetbe juttatni. Ez a hordozó,- vivőanyag a vehiculum. 

A VEHICULUM, mint intézményi fantázianév is erről a területről ered. Vehiculum, amely az elnevezésben az eredeti tartalommal összefüggő szimbolikus értelmet kapott: helye a kultúrának, amely összegyűjt, feldolgoz, integrál, egyben tart, fenntart, fejleszt, formális, informális, nonformális lehetőségek által alkalmat teremt a régi-új ismeretek megtapasztalására, ezeket a fenntartó fejlődés szolgálatába állítva közösségi és egyéni célokat egyaránt fejelsztve a tartalmas, gazdag jövőkép érdekében valósít meg. 
Azt is szeretnénk, ha az emberek újra ismerkednének a népi kultúra letűnt korában jól hasznosított gyógy- és fűszernövényekkel. 
Mindennapjaink részévé válnának az egészségünk megőrzése, házilag gyógyítható betegségek leküzdése érdekében. 

Látogasson el Facebook oldalunkra: http://www.facebook.com/vehiculumhaz

 

 Nyitvatartási idő: 


 hétköznapokon 8:00 - 16:00-ig,                                                 Keddenként kutatási napot tartunk: 12:00 - 16:00 h-ig                   
 szombaton és vasárnap 10:00 - 18:00
 telefonos egyeztetés munkaidőn kívül:                                         Minden érdeklődőt szeretettel várunk!                                                              Molnár Melinda (tel: 0620 230 5650)